NORPPATOIMINTA

Norppatoiminnassa harjoitellaan perusvälineiden käyttöä ja tutustutaan turvalliseen pintasukellukseen runsaiden harjoitteiden avulla. Harjoitukset pitävät sisällään perusvälineiden oikeaoppista käyttöä sekä sukelluksessa tarvittavia tekniikoita.

Ensimmäisenä tavoitteena on Norpan Taitoradan läpäiseminen, jonka hyväksytysti suorittaneet saavat Sukeltajaliiton myöntämän norppakortin. Tämän jälkeen jatketaan taitojen kehittämistä ja syvennytään asteittain haastavampiin harjoitteisiin.

Toiminta sopii kaikille yli 7-vuotiaille sukelluksesta kiinnostuneille. Aikaisempaa kokemusta vesiurheilusta ei tarvita, mutta kohtuullinen uimataito on kuitenkin välttämättömyys.

Norppatoimintaan liittyviltä edellytämme:

  • Ikä: 7v tai vanhempi
  • Kohtuullinen uimataito (~200m)
  • Perusvälineiden hankinta (maski, snorkkeli ja umpikantaräpylät)

Norppatoiminnan hinnat löydät sivustomme Hinnasto -osiosta.

RYHMÄT

Tällä hetkellä seurassa toimii kolme norpparyhmää:

  • Megalodonit (10-12v) 

Harjoittelevat 25 metrin altaassa (syvyys 2,5m) aikaisemmalla vuorolla klo 18:30-19:30. Harjoituksissa opitaan snorkkelisukelluksen perusteet leikkejä unohtamatta. Ensimmäisen kauden tavoite on Norpan taitoradan suorittaminen. Harjoituksiin sisältyy lisäksi muun muassa pituussukellusta, snorklausta ja erilaisia leikkejä.

  • Sukkelat Saukot (13-15v) 

Harjoittelevat hyppyaltaassa (syvyys 5 m) myöhäisemmällä vuorolla klo 19:40-20:40. Harjoituksissa totutellaan toimimaan syvässä altaassa mm. hakemalla esineitä pohjasta, sekä kehitetään pituussukellus- ja hengenpelastustaitoja.

  • MeriGarhut (15-18v)   

Harjoittelevat hyppyaltaassa (syvyys 5 m) myöhäisemmällä vuorolla klo 19:40-21:00. Ryhmän harjoitukset vaativia ja edellyttävät aikaisempaa kokemusta snorklauksesta. Suurin osa harjoituksista edellyttää altaan pohjassa toimimista. Osalla ryhmän jäsenistä on apuohjausvuoroja nuorempien ryhmien kanssa.

Norpat on jaettu ryhmiin iän ja taitotason perusteella. Ryhmät pysyvät pääsääntöisesti yhtenäisinä, mutta ryhmän vaihtaminen haastavampaan on mahdollista. Uusia norppia voidaan ottaa toimintaa mukaan myös kesken kauden tapauskohtaisesti harkintaa käyttäen.
Norpparyhmien harjoitukset ovat sunnuntaisin Leppävaaran uimahallilla. Harjoitusaika on ryhmästä riippuen 18:30-19:30 tai 19:40-21:00. Ohjaajina ovat asiantuntevat norppaohjaajat. Norppien harjoitusvuosi jakautuu syys- ja kevätkauteen.

Kaikki norpparyhmämme ovat tällä hetkellä täynnä. Ryhmiin liittymismahdollisuuksista tiedotetaan seuran julkisissa viestintäkanavissa.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset norppatoimintaa koskien nuorisovastaavalta.

Close Menu