LAITESUKELLUS

Seurallamme on aktiivinen laitesukeltajien porukka, johon kaikki ovat lämpimästi tervetulleita. Järjestämme säännöllisesti retkiä, leirejä ja sukellusmatkoja. Kesäisin järjestämme lyhyitä afterwork -sukelluksia lähialueiden kohteisiin. Aktiivisin aika seuramme laitesukellustoiminnassa on keväästä syksyyn. Seuramme tarjoaa laitesukeltajille useita etuja. Kattavan kurssivalikoiman lisäksi tarjoamme jäsenillemme viikottaisia hallivuoroja sekä mahdollisuuden vuokrata sukellusvälineitä edullisesti.

HALLIVUOROT

Seuralla on viikoittain hallivuoroja Leppävaaran uimahallissa. Jokainen jäsen huolehtii itse vuoron käytännön järjestelyistä (mm. avainten hakemisesta ja palauttamisesta sekä turvallisuudesta).

 Lauantaisin klo 19:40-22:00
Sunnuntaisin klo 19:40-21:00

Tarkista voimassa olevat vuorot täältä.

Ohjeet hallivuoroille

Lukitusjärjestelmästä johtuen hallille tulee saapua ennen klo 19:00.

Seuran vuoroilla on käytössä hyppyallas. Allas on 25m pitkä, 10m leveä ja 5m syvä.

Altaassa käytettävien varusteiden tulee olla aina olla puhtaita.

Altaan teräksinen pohja on naarmuuntuessaan altis syöpymiselle . Tämän vuoksi irtonaisten metalliesineiden (hiuspinnit, ruuvit yms.) tuominen altaaseen on  kielletty. Samasta syystä pohjasuojattomien pullojen käyttö ei ole altaassa sallittua.

Kielto koskee myös pinnoittamattomia lyijypainoja. Pinnoitetut sekä suljetuissa taskuissa olevat painot ovat sallittuja.

Varusteet saa tuotua autolla aivan altaan viereen. Tähän kuitenkin tarvitaan avain, jonka voi noutaa hallin kassalta.

Mikäli olet tulossa laitesukeltamaan ensimmäistä kertaa, kysele toimintaohjeita muilta jäseniltä esim. seuran facebook- tai whatsup-ryhmässä.

Nuorimpien norppien käyttöön on varattu 2 rataa isosta altaasta sunnuntaisin klo 18:30-19.30. Hallille tulee saapua klo 18:15 mennessä. Siirrymme pukutiloihin aina yhtenä ryhmänä.

Kokeneemmat norpat harjoittelevat hyppyaltaassa sunnuntaisin klo 19.40 alkavalla vuorolla. Hallille tulee saapua klo 19.20 mennessä ja pukutiloihin siirtyminen tapahtuu itsenäisesti.

 Norppien vuoroista voi kysyä lisää nuorisovastaavalta.

KALUSTO

Seuralla on kattava valikoima sukellusvarusteita. Haluamme tarjota uusille harrastajille mahdollisuuden kerryttää sukelluskokemusta ilman kalliita alkuinvestointeja varusteisiin.

Lajin turvallinen harrastaminen on seuramme tärkein prioriteetti. Teetämme varusteisiimme säännölliset huollot ulkopuolisella ammattilaisella.

Seuran varastohuone sijaitsee Vallikalliossa osoitteessa Vallikatu 17. Tilasta löytyy myös seuran täyttöasema.

Vuokraamme välineitä ainoastaan seuran jäsenille.

Vuokrattavat varusteet

  • Säiliöitä (7-16L / 200 bar, 10L / 300 bar)
  • Laitepaketteja, joihin sisältyy:

– Regulaattori
– Liivi (koot XS, S, M, L, XL)
– Pullo
– Märkäpuku
– Painovyö + painot
– Räpylät, maski, snorkkeli
– Sukellustietokone ja kompassi

Ohjeet kaluston vuokraukseen

Varustevuokra maksetaan varastolla sijaitsevalla maksupäätellä. Emme ota vastaan käteistä. Varustevuokrat löydät hinnastostamme.

Varusteet tulee aina palauttaa varastolle pestyinä ja kuivattuina.

Vuokraaja vastaa vuokralaitteiden katoamisesta sekä kaikista kalustolle vuokra-aikana sattuneista vahingoista, luonnollista kulumaa lukuun ottamatta. Vuokraajan vastuulla on tarkastaa, että varusteet ovat ehjät vuokralle ottamisen yhteydessä. Varastohenkilö tarkastaa varusteet palautuksen yhteydessä ja veloittaa mahdolliset vauriot seuran hinnaston mukaisesti vuokraajalta.

Kaikissa seuran kalustoa koskevissa asioissa voi olla yhteydessä kalustovastaavaan.

Close Menu