PADI MERMAID

Mermaid diving on nopeasti suosiotaan kasvattava vapaasukelluslaji.

Suomessa siitä käytetään nimeä pyrstösukellus, ja tuttavallisemmin merenneitoilu tai pyrstöily. Pääosassa on rento ja sulava liikkuminen monoräpylän avulla, jossa perus sukellustaitoihin yhdistetään itseilmaisua ja näyttäviä liikkeitä. Tunnelmaan voi heittäytyä pukemalla monoräpylän lisäksi merenneidolle tai -miehelle sopivan asun.

Kurssilla perehdytään sukellusteoriaan luennon ja englanninkielisen verkko-opiskelumateriaalin avulla sekä otetaan haltuun pyrstösukellukseen liittyvät vesi- ja turvallisuustaidot. Tutuksi tulevat mm. taitto, delfiinipotku, paineen tasaus, hauskat kupla- ja paritaidot sekä erilaiset käännökset. Lisäksi opit pidättämään hengitystä oikeaoppisesti sekä varmistamaan turvallisen hengenpidätyksen parillesi.

Lähiopetuksen kesto on 7-8 tuntia ja harjoitukset toteutetaan kahtena iltana Leppävaaran uimahallissa.

PADI Mermaid-kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta sukeltamisesta. Sinun tulee kuitenkin olla perusterve, pystyä uimaan 50 metriä pinnalla sekä kellumaan 5 minuuttia ilman apuvälineitä. Kurssin oppimistavoitteet hallitsevat merenneidot ja -miehet saavat itselleen kansainvälisesti tunnustetun, sähköisen luokituskortin ja PADI Mermaid-sukellusluokituksen. Alaikäraja on 10 vuotta. Ennen kurssille osallistumista tulee täyttää Sukeltajan terveysselvitys (Kurssille voi osallistua ilman lääkärintodistusta sukelluskelpoisuudesta vain, jos jokaisen kysymykseen on vastattu “Ei” (pois lukien kohta 2)). Tutustu lisäksi PADI:n riski- ja vastuu lomakkeeseen, sekä PADI:n merenneitosukeltamisen yleisiin turvallisuussääntöihin, jotka täytetään myös aina ennen sukellusaktiviteetteja.

 

PADI Advanced Mermaid on jatkokurssi Mermaid-luokituksen jo suorittaneille. Kurssi antaa valmiudet suunnitella ja toteuttaa sukelluksia turvallisesti luonnon vesissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kurssin toinen painopiste on sukellusparin auttaminen ja toimiminen hätätilanteissa.

Järvessä, meressä tai vaikka akvaariossa sukeltaminen on upea kokemus, jossa pääsee todella tuntemaan olonsa merenneidoksi tai -mieheksi. Luonnossa sukeltaminen näyttää myös upealta kuvissa ja videolla, ja pyrstösukeltajat voivatkin esimerkillään toimia inspiraationa vesistöjen ja niiden asukkaiden suojelulle. Jos pyrstösukellus kiinnostaa ammattina, PADI Advanced Mermaid-luokitus avaa ovia myös siihen.

Kurssiin kuuluu englanninkielinen verkko-opiskelumateriaali ja kaksi sukelluskertaa.

Ennakkovaatimukset PADI Advanced Mermaid jatkokurssille:

Espoon Dyykkarit ry:n jäsenyys, perusterve, PADI Mermaid-luokitus sekä kyky uida ilman apuvälineitä 100 metriä ja kellua 10 minuuttia. Alaikäraja on 12 vuotta. Ennen kurssille osallistumista tulee täyttää Sukeltajan terveysselvitys (Kurssille voi osallistua ilman lääkärintodistusta sukelluskelpoisuudesta vain, jos jokaisen kysymykseen on vastattu “Ei” (pois lukien kohta 2)). Tutustu lisäksi PADI:n riski- ja vastuu lomakkeeseen, sekä PADI:n merenneitosukeltamisen yleisiin turvallisuussääntöihin, jotka täytetään myös aina ennen sukellusaktiviteetteja.

Tarkempia tietoja kursseista saat seuramme koulutusvastaavan kautta.

PADI Mermaid hinnat löydät sivustomme Hinnasto -osiosta.

PERUUTUSEHDOT

  • Peruutus- tai aikataulun siirtoehto: 14 vrk
  • Myöhemmin kuin 14 vuorokautta mutta viimeistään 7vrk ennen kurssin alkua perimme 50 % kurssin hinnasta
  • Jos kurssi peruutetaan myöhemmin kuin 7vrk ennen kurssin alkua, perimme koko kurssin hinnan
  • Kurssin katsotaan alkaneen, kun oppilaalle on luovutettu kurssiin liittyvät teoriamateriaalit
Close Menu